úterý 19. března 2013

Pozvánka na výstavu: Světlo v architektuře

Od 4. do 7. dubna 2013 můžete navštívit již třetí ročník akce Světlo v architektuře. Výstavy se opět zúčastní ty nejlepší a nejvýznamnější české a světové značky z oblasti výroby a designu svítidel a osvětlovací techniky.

V rámci letošního ročníku vznikne také ojedinělý projekt “Chytrá domácnost nejen pro chytré ženy“. Společnost Czech Architecture Week společně se společností Schneider Electric a Insight Home v rámci této výstavy vybuduje Modelový byt věnovaný ženám a zelenému bydlení.



Velkoryse koncipovaný modelový byt na ploše 640 m2 navrhl dámský tým kanceláře Bogle Architects pod vedením architektky Viktorie Součkové. Byt je zaměřený na ekologické zelené bydlení s maximálním ohledem na úspornost, pohodlí, bezpečnost, ekologii a udržitelný rozvoj. Byt kromě špičkového interiérového designu a svítidel představí moderní koncept pod hlavičkou “Chytrá domácnost nejen pro chytré ženy“. V rámci bytu se návštěvníkům představí kromě například ekologického nábytku pro dětské pokoje, také nové technologie inteligentních domácností, designová topná tělesa, působící spíše jako solitérní objekty než plně funkční součásti vytápění, dále vypínače, spínače a stmívače, speciální ovládací systémy pro chytré domácnosti, umožňující maximální úspory energie, šetrné spotřebiče nebo životnímu prostředí přátelské automobily na elektřinu.

Byt bude řízen systémem inHome AMX a bude možno ho ovládat pomocí iPadu, iPhone a širokoúhlého dotykového panelu AMX s úhlopříčkou více jak 20 palců. 

Modelový byt bude můžete navštívit od 4. do 7. dubna vždy od 10.00 až do 18.00 hodin ve Veletržním paláci. Více informací o celém projektu naleznete na adrese: www.InsightHome.eu/Modelovy-byt.

Žádné komentáře:

Okomentovat